Analiza si prognoza

Peste 12.600 de pacienti cu COVID-19 s-au vindecat pana azi, dar sunt 197 de cazuri noi, dintre care 4 in PRAHOVA!!


Autoritățile transmit că până joi, 28 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.629 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima raportare, ar fi fost confirmate 197 de noi cazuri de coronavirus în România.

Concret, cazurile active însumează, la ora actuală, doar 4.933.

 ATENȚIE, ÎNCĂ 4 CAZURI NOI ÎN PRAHOVA!!!

La nivelul județului Prahova, în data de 28 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1892 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, a ieșit o persoană și au intrat alte 189. În carantină instituționalizată se află 41 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova, 108 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, șase au decedat, 67 au fost declarate vindecate și externate. În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se află internați trei pacienți, confirmați cu COVID-19. Dintre aceștia, unul este internat la Spitalul Municipal Câmpina, iar doi la Spitalul Județean de Urgență Ploiești (SJUP). Unul dintre cei doi pacienți de la secția ATI a SJUP a fost transferat, miercuri, 27 mai, de la o unitate medicală din Buzău.  Toți trei sunt în stare gravă, fiind ventilați mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Astfel, pe parcursul zilei de 27 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost efectuate controale la o societate comecială, au fost legitimate aproape 250 de persoane și oprite în trafic peste 400 de autoturisme. De asemenea, au fost verificate aproape 1100 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 131 de sancțiuni, în valoare de 62.000 lei. Șapte dintre ele au fost date pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 (republicată) pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 124 pentru fapte ilicite săvârșite în context.

Oamenii legii au deschis și un dosar de cercetare penală, în baza art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor, pentru o persoană care nu a respectat măsura carantinei/izolării la domiciliu.

Detalii: Peste 12.600 de pacienti cu COVID-19 s-au vindecat pana azi