Analiza si prognoza

GCS: Peste 5400 de pacienti vindecati și externati. Au fost raportate 325 de cazuri noi, dintre care unul in Prahova

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până marți, 5 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.837 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.454 au fost declarate vindecate și externate.

Totuși, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 325 de noi cazuri de îmbolnăvire.

 Județul Prahova, un caz nou.

La nivelul județului Prahova, în data de 05 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 71 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 25 de persoane și au intrat alte 14. În carantină instituționalizată se află 247 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre cei 71 de prahoveni diagnosticați cu noul coronavirus, patru au decedat, iar 38 au fost declarați vindecați și externați.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au asigurat ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.
În cursul zilei de 04 mai, au fost realizate controale la 33 de agenți economici din Prahova (20 societăți comerciale, 13 PFA), au fost legitimate peste 600 de persoane și oprite în trafic aproape 500 de autoturisme.
În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 224 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 310.000 lei. Dintre acestea, opt au fost pentru contravenții în context, iar 216 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile Ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice.
Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Detalii: GCS: Peste 5400 de pacienti vindecati și externati.