Sanatate

Iata care sunt beneficiile serviciilor de kinetoterapie pe termen lung!

In anumite cazuri, kinetoterapia nu este insotita de eficienta in urma unei singure sesiuni de tratament sau in urma unui singur masaj terapeutic. De altfel, acest tip de terapie este cunoscut mai degraba pentru beneficiile pe termen lung pe care le are asupra corpului.

Pentru foarte multe persoane, sedintele de kinetoterapie realizate in mod frecvent au avut un impact pozitiv asupra vietii acestora. Beneficiile pe termen lung nu pot fi ignorate, mai atunci cand inaintezi in varsta si incepi sa te confrunti cu dureri si afectiuni care nu mai pot fi ameliorate/tratate complet.

Poti evita necesitatea operatiilor chirurgicale

Cel mai cunoscut beneficiu al serviciilor de kinetoterapie este si motivul pentru care acestea sunt recomandate in primul rand. Mai exact, kinetoterapia este recomandata atunci cand exista posibilitatea ca aceasta sa elimine nevoia ca pacientul sa realizeze o interventie chirurgicala.

Aceasta situatie apare cu precadere in cazul accidentelor/ranilor de natura ortopedica. In cazul acestora, terapia fizica (kinetoterapia) este considerata chiar la fel de eficienta ca si o interventie chirurgicala. Evident, impactul asupra organismului este mult mai mic, recuperarea fiind un proces care deja are loc de la prime sedinta de kinetoterapie.

Poti imbunatati mobilitatea corporala

Simti efectele inaintarii in varsta sau lucrului in conditii relativ nefavorabile pentru corpul tau? Kinetoterapia este raspunsul. Aceasta te poate ajuta sa-ti mentii si imbunatatesti mobilitatea pe termen lung. Astfel, sarcinile zilnice nu vor mai parea o corvoada, iar durerile cronice dezvoltate de-a lungul timpului vor fi eliminate cu usurinta.

Cateva sedinte de kinetoterapie sunt de ajuns pentru a observa cum devii mai flexibil si mai mobil. Totusi, terapia continua este cea care te va ajuta sa-ti mentii acea flexibilitate mult dorita.

Poti preveni accidentele viitoare

Kinetoterapia are si rol de intarire a unei parti a corpului tau. De exemplu, daca esti predispus afectiunilor incheieturii sau umarului, sedintele de terapie vor viza acest lucru. Pe scurt, specialistul va pune la punct un plan de tratament centrat fix pe partile corpului care sunt predispuse accidentelor, terapia avand rol de consolidare a muschilor si oaselor din zona respectiva, precum si de imbunatatire a mobilitatii.

Totodata, in cazul inaintarii in varsta si afectiunilor aferente, un specialist in kinetoterapie te poate invata tehnici de miscare care prezinta un risc scazut de accidentare. Acest lucru este esential pentru pacientii care sufera de afectiuni ale spatelui, genunchilor sau soldurilor.

Vindecare si recuperare la standarde inalte

Lipsa kinetoterapiei si activitatii fizice au ca rezultat perioade de vindecare si recuperare (in urma accidentarilor sau bolilor) destul de lungi. Contrar asteptarilor, kinetoterapia iti poate consolida organismul intr-atat de mult incat vindecarea in urma unei raceli sa fie mult mai rapida.

Cine nu si-ar dori acest lucru, nu?

Daca vrei sa te bucuri de toate cele mentionate, trebuie sa apelezi la o clinica de kinetoterapie cu renume, la o clinica precum Atletico Kinetic. Cu peste zece tipuri de tratament/terapie si departamente specializate pentru fiecare tip de afectiune, Atletico Kinetic devine cel mai bun prieten al organismului tau.

Vrei sa te tii bine pe picioare? Atunci fa-ti chiar acum o programare online! (P)