Cum trebuie să se pregătească personalul medical de o tură de lucru? Iată lista celor 7 articole ce nu trebuie să le lipsească
3 mins read

Cum trebuie să se pregătească personalul medical de o tură de lucru? Iată lista celor 7 articole ce nu trebuie să le lipsească

Poză de Karolina Kaboompics pe Pexels.com

Personalul medical este deosebit de important pentru îngrijirea pacienților. Pentru a-și îndeplini sarcinile eficient, aceștia trebuie să fie pregătiți cu o serie de articole esențiale. În cele ce urmează, vei descoperi echipamentul de bază pe care un medic sau o asistentă trebuie să îl aibă asupra lor la începutul fiecărei ture, inclusiv uniforma medicală, instrumentele de bază și alte articole necesare pentru a oferi îngrijiri medicale de calitate.

Descoperă articolele de care personalul medical are neapărată nevoie în timpul programului de lucru

  1. Uniforma medicală

Este vorba despre primul și cel mai important articol pe care orice membru al personalului medical trebuie să îl poarte. Aceasta nu doar că ajută la identificarea personalului, dar și la menținerea unor standarde de igienă și profesionalism. O uniformă obișnuită constă dintr-o bluză și pantaloni, fabricate din materiale ușor de spălat și dezinfectat, precum bumbacul sau poliesterul. Ai posibilitatea de a descoperi brandul Wonderwink și uniformele de la Med Tehnica, care sunt recunoscute atât pentru calitatea superioară, cât și pentru modelele fashion.

  1. Stetoscopul

Unul dintre cele mai importante instrumente ale unui medic este stetoscopul. Acesta este esențial pentru a asculta sunetele corpului, inclusiv bătăile inimii și respirația. Stetoscopul este un instrument indispensabil în diagnosticarea problemelor cardiace și pulmonare și este purtat de obicei în jurul gâtului pentru a fi mereu la îndemână.

  1. Termometrul

Măsurarea temperaturii corporale este una dintre primele verificări efectuate asupra unui pacient. Un termometru digital modern oferă o citire rapidă și precisă, importantă pentru a detecta febra, un simptom des întâlnit în multe afecțiuni.

  1. Pulsoximetru

Acest mic dispozitiv portabil măsoară nivelul de oxigen din sânge și pulsul. Este foarte important pentru monitorizarea pacienților cu probleme respiratorii și în determinarea necesității de oxigenoterapie.

  1. Mănuși de unică folosință

Mănușile sunt de nelipsit pentru protejarea personalului, dar și a pacienților împotriva contaminării. Acestea trebuie schimbate frecvent și utilizate corespunzător pentru a preveni infecțiile nosocomiale.

  1. Dezinfectant pentru tegumente

Îngrijirea igienei mâinilor nu trebuie neglijată în mediul medical. Dezinfectantul pentru mâini, de preferat pe bază de alcool, trebuie utilizat înainte și după contactul cu fiecare pacient, precum și după manipularea echipamentelor medicale.

  1. Măști de protecție

Pentru a preveni transmiterea bolilor respiratorii, măștile și ecranele faciale sunt esențiale. Acestea protejează atât personalul, cât și pacienții de particulele infecțioase transmise prin aer. Desigur, în unele secții, portul măștii de unică folosință este un aspect esențial, așa cum este cazul bolilor infecțioase, al chirurgiei, pneumologiei și nu numai.

Echipamentul pe care personalul medical trebuie să îl aibă asupra sa la începutul oricărei turei de lucru este variat și esențial pentru îndeplinirea eficientă a sarcinilor zilnice. De la uniforma medicală și instrumentele de diagnosticare, până la diferitele dispozitivele electronice, fiecare element trebuie să se afle în dotarea personalului medical pentru a putea oferi îngrijirea pacienților. Bineînțeles, respectând lista de mai sus și adaptând-o în funcție de specificul și necesitățile fiecărei specialități, cadrele medicale vor fi pregătite de programul de lucru, indiferent dacă este unul ușor sau din contra, solicitant.