Analiza si prognoza

UN NOU RECORD INGRIJORATOR: 1.112 cazuri noi de COVID-19. PRAHOVA: 35 de cazuri noi!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până joi, 23 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 41.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

IMPORTANT DE REȚINUT: 24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Responsabilitate, spirit civic, empatie, respect?!?! Sau… ignoranță și încăpățânare?!

Din nou vorbim de cifre alarmante: În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.112 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Prahova are 35 de cazuri noi!

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1288 persoane. Dintre acestea 193 au fost declarate vindecate și externate.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 18 pacienți, dintre care 13 sunt intubați.

Potrivit ultimei raportări a D.S.P., numărul deceselor, înregistrate în județul Prahova, a ajuns la 60, astfel:

-57) persoană de sex feminin, 64 ani, internată pe 20 iulie, decedată pe 22 iulie, Comorbidități: diabet zaharat tip II, boală cardiacă ischemică, HTA, obezitate, insuficiență renală;

-58) persoană de sex feminin, 89 ani, internată pe 18.07, decedată pe 21.07, Comorbidități: HTA, fibrilație atrială, anemie, sepsis;

-59) persoană de sex masculin, 84 ani, internată pe 19 iulie, decedată pe 22 iulie, Comorbidități: diabet zaharat tip II, obezitate, boală cardiacă ischemică, fibrilație atrială;

-60) persoană de sex feminin, 82 ani, internată pe 8 iulie, decedată pe 22 iulie, diabet zaharat tip II, alzheimer, demență.

Prin Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659202 din 22 iulie 2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 648/2020, a fost instituită măsura de carantină zonală pentru localitatea Gornet, din comuna Gornet, începând cu data de 22 iulie ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 154 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, iar alte 72 persoane au fost legitimate. Au fost verificate în trafic 30 autovehicule pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au fost controlate și 29 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 19 sancțiuni:

– în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 7 sancțiuni;

– conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 11 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților;

– a fost aplicată o sancțiune unui operator economic pentru fapte de natură economică în contextul epidemiei de COVID-19.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 4900 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

 Detalii: AICI