Spitale

ULTIMA ORA: Prima parte a noilor echipamente medicale performante a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti!

De la sine înțeles: Specializarea personalului medical și aparatura medicală performantă sunt, alături de asigurarea condițiilor specifice unui spital modern, punctele forte ale unei instituții medicale.
„Cu fondurile alocate de Ministerul Sănătății, sub conducerea Sorinei Pintea, Spitalul Județean de Urgență Ploiești a achiziționat o mare parte a echipamentelor medicale solicitate de către personalul medical pentru buna desfășurare a activității.
După finalizarea procedurii de achiziție, firmele contractante au început furnizarea, pe etape, a aparaturii medicale destinate creșterii calității actului medical”confirmă președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.
„Primele două secții care au primit deja o parte a echipamentelor medicale sunt Interne I și Neurologie. Aici au ajuns ecografe de mare performanță, cu ajutorul cărora pacienții vor avea parte de o diagnosticare foarte precisă. Pe de o parte, la Secția Interne, afecțiunile pacienților internați vor fi evaluate mult mai rapid, inclusiv prin efectuarea de puncții sau biopsii hepatice cu ghidaj ecografic. Ecograful nou de la Secția Neurologie va fi utilizat pentru detectarea stenozelor vasculare la pacienții cu accident vascular cerebral ischemic, fiind util atât pentru stabilirea tratamentului în cazul unui AVC acut, cât și pentru evaluarea eficienței tratamentului la pacienții trombolizați.
Aceasta este încă una dintre etapele pe care le-am gândit și pe care le-am pus în practică atât cu ajutorul conducerii instituției spitalicești, cât și cu sprijinul direct al colegilor din cadrul Consiliului Județean, în special pe partea de fonduri europene. Lucrările pentru reabilitarea spațiilor din locația Nord, obținerea de finanțare europeană pentru extinderea, recompartimentarea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe și a ambulatoriului integrat al spitalului sunt continuate, astfel, cu dotările necesare secțiilor.
Vom continua să finanțăm achiziția de echipamente și aparatură medicală pentru spitalele aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova, pentru că sănătatea prahovenilor este mai importantă decât orice”, precizează șeful forului județean.
Așadar, modernizarea celui mai mare spital din județ, la care, de altfel, apelează și pacienți din județele limitrofe, prinde cotur!

Foto: Bogdan Toader/Facebook

După finalizarea procedurii de achiziție, firmele contractante au început furnizarea, pe etape, a aparaturii medicale destinate creșterii calității actului medical.