Spitale, Unde ne tratam

SECTIE ATI la SPITALUL JUDETEAN PLOIESTI pentru posibili pacienti cu coronavirus in stare grava

SPERĂM SĂ NU FIE NEVOIE DE AȘA CEVA!!!…

Administrația județului Prahova a hotărât amenajarea, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, o secţie specială de terapie intensivă (ATI) unde ar putea fi trataţi eventuali pacienţi în stare gravă, confirmați cu COVID-19. Pentru asigurarea liniei de gardă pentru acest sector, autorităţile vor să atragă, pe perioada crizei, medici din alte spitale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a anunţat în cursul zilei de joi că a fost amenajată o secţie de anestezie şi terapie intensivă unde vor putea fi trataţi, la nevoie, pacienţii cu probleme medicale şi complicaţii generate de noul coronavirus COVID-19: „La secţia externă de Boli Infecţioase există o zonă de carantină, unde ajung oamenii infectaţi. Dacă apar complicaţii, aceştia vor fi duşi la Spitalul Judeţean, unde, la parter, am decis să amenajm o secţie ATI, cu 32 de paturi, dotată cu tot ce trebuie pentru a trata aceste cazuri. Am făcut o solicitare la Câmpina, pentru cinci medici, prin detaşare, astfel încât să putem asigura o linie de gardă la noua secţie. Aceştia vor primi un spor de 25% la salarii”, a explicat Bogdan Toader.

Administrația județului Prahova a hotărât amenajarea, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, o secţie specială de terapie intensivă (ATI) unde ar putea fi trataţi eventuali pacienţi în stare gravă, confirmați cu COVID-19.