Analiza si prognoza

Peste 9.900 de pacienti cu COVID-19 s-au vindecat pana azi. Raman, totusi, peste 7.100 de cazuri active. PRAHOVA, UN CAZ NOU!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până astăzi, 18 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.036 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.930 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăvire.

PRAHOVA, UN CAZ NOU!

În județul Prahova, la data de 18 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 113 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 11 și au intrat șapte. În carantină instituționalizată se află 248 persoane.
Până în prezent, DSP Prahova a efectuat 3045 de teste.

De la începutul epidemiei și până în prezent, 80 de prahoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, dintre care șase au decedat, 65 au fost declarați vindecați și externați. Așadar, 9 se află în continuare sub supraveghere medicală în unități din Ploiești și Câmpina. Unul dintre acesta este în stare gravă, fiind internat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Municipal Câmpina.

*Săptămâna trecută a fost derulată campania de testare (etapa a II-a) a personalului angajat în centrele sociale destinate îngrijirii persoanelor adulte și vârstnice. Toate cele aproape 800 de probe prelevate în vederea depistării potențialelor infecții cu noul coronavirus au fost negative.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Detalii: Peste 9.900 de pacienti cu COVID-19 s-au vindecat pana azi