Analiza si prognoza

Peste 4800 de persoane declarate vindecate! De la ultima raportare, 431 de cazuri noi! PRAHOVA, UN SINGUR CAZ NOU!

Grupul de Comunicare Strategică informează că până duminică, 3 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.163 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.869 au fost declarate vindecate și externate.

Dacă ieri erau raportate numai 165 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 431 de noi cazuri de îmbolnăvire.

 PRAHOVA, UN SIGUR CAZ NOU!

La nivelul județului Prahova, în data de 03 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 104 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, 14 au ieșit de sub măsura izolării voluntare și nu s-a înregistrat nicio nouă intrare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 248 de persoane.
De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre prahovenii diagnosticați cu noul coronavirus, 36 au fost declarați vindecați și externați.

Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuat seria de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
Astfel, pe parcursul zilei de 02 mai 2020, au fost controlați 20 de agenți economici, au fost legitimate peste 900 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse prin Ordonanțele militare, iar peste 600 de autoturisme au fost oprite în trafic de către oamenii legii.
În urma acestor acțiuni, au fost deschise trei dosare de cercetare penală pentru patru persoane care au prezentat adeverințe de angajat în care ar fi avut trecute informații nereale. În toate acestea se fac anchete pentru fals sub semnătură privată și uz de fals, nereguli constatate în urma interogării aplicației REGES.

Lucrătorii MAI au aplicat, pe parcursul zilei de 02 mai, 363 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 450.000 lei. Dintre acestea, 73 au fost pentru contravenții în context, iar 290 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Detalii: Peste 4800 de persoane declarate vindecate!