Analiza si prognoza

Pana azi, peste 12.800 de persoane s-au vindecat de COIVID-19. Raman, practic, putin peste 4900 de cazuri active. De la ultima raportare, 191 de cazuri noi dintre care 2 in Prahova!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până vineri, 29 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.982 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.829 au fost declarate vindecate și externate.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 191 de noi cazuri de îmbolnăvire.

PRAHOVA ARE 2 CAZURI NOI!

La nivelul județului Prahova, în data de 29 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 2043 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 136 și au intrat alte 287. În carantină instituționalizată se mai află 26 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova, 110 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, șase au decedat, 69 au fost declarate vindecate și externate. În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se află internați trei pacienți, confirmați cu COVID-19. Dintre aceștia, unul este internat la Spitalul Municipal Câmpina, iar doi la Spitalul Județean de Urgență Ploiești (SJUP). Unul dintre cei doi pacienți de la secția ATI a SJUP a fost transferat, miercuri, 27 mai, de la o unitate medicală din Buzău. Toți trei sunt în stare gravă, fiind ventilați mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.
Astfel, pe parcursul zilei de 28 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost efectuate controale la cinci societăți comerciale, au fost legitimate aproape 200 de persoane și oprite în trafic peste 100 de autoturisme. De asemenea, au fost verificate peste 1300 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 33 de sancțiuni, în valoare de aproape 9600 lei.

Detalii: Pana azi, peste 12.800 de persoane s-au vindecat de COIVID-19