Analiza si prognoza

Numarul pacietilor vindecati de COVID-19 a depasit 10.500! De la ultima raportare, 198 de cazuri noi, dintre care 7 in PRAHOVA!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până joi, 21 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.585 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, până acum 10.581 au fost declarate vindecate și externate.

 PRAHOVA, din păcate are… 7 cazuri noi!

În județul Prahova, la data de 21 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 804 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 13 persoane și au intrat 319. În carantină instituționalizată se află 197 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, 89 de prahoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, dintre care șase au decedat, 66 au fost declarați vindecați și externați, iar 17 se află în continuare sub supraveghere medicală în unități din Ploiești și Câmpina. Unul dintre pacienți, internat la secția de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Municipal Câmpina, se află în stare gravă, fiind ventilat mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.
Astfel, pe parcursul zilei de 20 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost controlate opt societăți comerciale, au fost legitimate 355 de persoane și oprite în trafic peste 200 de autoturisme.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 117 sancțiuni (zece dintre ele pentru abareri de la Legea 61, iar 107 pentru fapte săvârșite în context), în valoare totală de 64.500 lei.
A fost deschis și un dosar de cercetare penală pentru o persoană, în baza articolului 352 privind zădărnicirea combaterii bolilor

 DETALII: Numarul pacietilor vindecati de COVID-19 a depasit 10.500!