Analiza si prognoza

Numarul pacientilor cu COVID-19 ajunge la aproape 11.400, dar sunt 213 cazuri noi in ultimele 24 de ore! PRAHOVA- 0 cazuri noi!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până duminică, 24 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.070 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.399 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 213 de noi cazuri de îmbolnăvire.

PRAHOVA NU ARE NICIUN CAZ NOU!

La nivelul județului Prahova, în data de 24 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1327 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 25 persoane și au intrat alte 154. În carantină instituționalizată se află 102 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate cu noul coronavirus 96 de persoane. Dintre acestea, șase au decedat, 67 au fost declarate vindecate și externate. În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se află un singur pacient cu COVID-19, internat la Spitalul Municipal Câmpina. Acesta este ventilat mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.
Astfel, pe parcursul zilei de 23 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost controlate două societăți comerciale, au fost legitimate peste 600 de persoane și oprite în trafic peste 600 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări și la peste 600 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 244 de sancțiuni, în valoare de aproape 91.000 lei. Opt dintre ele au fost aplicate în baza Legii 61, iar 236 au fost date pentru fapte ilicite săvârșite în context.

 Detalii: Numarul pacientilor cu COVID-19 ajunge la aproape 11.400