Analiza si prognoza

Numarul cazurilor noi de COVID-19, in crestere brusca! PRAHOVA- 2 cazuri noi!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până joi, 4 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.907 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 238 noi cazuri de îmbolnăvire.

AVERTISMENT: Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane– este mesajul celor din Grupul de Comunicare Strategică.

 PRAHOVA ARE 2 CAZURI NOI!

La nivelul județului Prahova, în data de 04 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1104 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și din evidența DSP-ului, au ieșit 212 persoane și au intrat alte 16. În carantină instituționalizată se mai află 28 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova, 117 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, șase au decedat, 72 au fost declarate vindecate și externate. În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se află, în continuare, internați trei pacienți, confirmați cu COVID-19.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de starea de alertă.

Astfel, pe parcursul zilei de 03 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate șapte societăți comerciale, legitimate 170 de persoane și aproape 100 de autoturisme au fost oprite în trafic în vederea efectuării verificărilor. De asemenea, au fost controlate și aproape 2000 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 44 de sancțiuni, în valoare de peste 23.000 lei.

Detalii: Numarul cazurilor noi de Covid 19, in crestere brusca!