Analiza si prognoza

NUMAI 165 DE CAZURI RAPORTATE IN ULTIMELE 24 DE ORE! Autoritatile anunta ca 4.547 de pacienti s-au vindecat! Prahova, 2 cazuri noi!

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, până sâmbătă, 2 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.732 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate numai 165 de noi cazuri, ceea ce înseamnă CEL MAI MIC NUMĂR DE CAZURI raportate în 24 de ore, în comparație cu cifrele raportate în ultimele 14 zile.

O altă veste bună este aceea că dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.547 au fost declarate vindecate și externate.

La nivelul județului Prahova, în data de 02 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 118 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, trei au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 22 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 226 persoane.
De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre prahovenii diagnosticați cu noul coronavirus, 36 au fost declarați vindecați și externați.

Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuat seria de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
Astfel, pe parcursul zilei de 01 mai 2020, au fost controlați 16 agenți economici, au fost verificate peste 1700 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse prin Ordonanțele militare, iar peste 1100 de autoturisme au fost oprite în trafic de către oamenii legii.
În urma acestor acțiuni, au fost deschise patru dosare de cercetare penală pentru șapte persoane. În toate acestea se fac anchete pentru fals sub semnătură privată și uz de fals. Mai precis, este vorba despre adeverințe de angajat pe care cei în cauză le-au prezentat polițiștilor și care, în urma interogării aplicației REGES, s-au dovedit a conține date nereale.

Lucrătorii MAI au aplicat, pe parcursul zilei de 1 mai, 311 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 480.000 lei. Dintre acestea, una a fost pentru fapte de natură economică, 37 pentru contravenții în context, iar 273 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Suplimentar, față de cele menționate mai sus, și efectivele Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova au aplicat, în data de 01 mai 2020, 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 46900 lei, în baza prevederilor OUG nr. 1/1999, precum și 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 700 lei, în baza prevederilor Legii nr. 61/1991

Detalii: Autoritatile anunta ca 4.547 de pacienti s-au vindecat!