Eveniment

News alert: Focar de coronavirus in Prahova!

Astazi a fost inregistrat cel mai mare numar noi de cazuri de infectare cu noul coronavirus in 24 de ore din ultimele doua luni, Grupul de Comunicare Stategica anuntand 340 de noi cazuri.

Din pacate, este pentru prima data de la declansarea pandemiei cand si in judetul Prahova apare un focar de coronavirus!

Este vorba despre un centru de ingrijire batrani din comuna Izvoarele, acolo unde au fost confirmate deja 21 cazuri ale angajatilor de aici si alte 52 ale beneficiarilor.

„Pe data de 23 iunie au existat câteva suspiciuni în rândul beneficiarilor, iar conducerea unității respective a anunțat Direcția de Sănătate Publică Prahova care a decis testarea imediată atât a întregului personal (34 de angajați), cât și persoanelor internate aici (68 de beneficiari). Primele rezultate sosite au fost cele ale personalului angajat aici. Astfel, dintre cele 34 de probe prelevate cadrelor care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor, 19 au fost pozitive, 13 negative, iar două sunt încă în lucru. Tot în lucru sunt și cele 68 de probe prelevate de la beneficiari.

Cadrele depistate pozitiv au fost internate. DSP a dispus ca personalul care a fost testat și are rezultate negative să rămână în izolare la locul de muncă și să asigure continuitatea serviciilor, cu luarea unor măsuri suplimentare de protecție”, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Prahova.

UPDATE: Încă 52 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate, joi seară, la căminul de bătrâni din comuna prahoveană Izvoarele.

Purtătorul de cuvânt al centrului, dr. Gabriel Surdu, a declarat, pentru AGERPRES, că celor 19 persoane din rândul personalului confirmate anterior li se adaugă încă două, numărul ajungând la 21.

De asemenea, 50 dintre cei 68 de beneficiari ai unităţii au fost testaţi pozitiv, niciunul neavând simptome, a precizat sursa citată.

Potrivit acesteia, deocamdată se aşteaptă o decizie cu privire la cele 52 de persoane confirmate joi seară, ele fiind în acest moment în centru.