Analiza si prognoza

MOTIVE DE INGRIJORARE: Prahova, aproape dublul cazurilor noi de ieri raportate azi! 1380 cazuri noi la nivel national!

GCS informează că, până astăzi, 10 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 99.684  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

41.010 pacienți au fost declarați vindecați și 12.568 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare (*cifrele privind pacienții vindecați și cei asimptomatici externați sunt în curs de actualizare, ca urmare a unor modificări tehnice survenite la aplicația de centralizare a datelor).

Cifrele cresc și situația devine apăsătoare. ASTA ESTE REALITATEA: În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.380 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Prahova a raportat 65 de cazuri noi!

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 4739  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 159 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese asociate infecției cu noul coronavirus au fost în rândul a două persoane de sex feminin cu vârste de 66 și 67 de ani  și a două persoane de sex masculin cu vârstele de 58 și 63 de ani, cu comorbidități.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 274 de paturi sunt ocupate. La ATI, 18 locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 dintre cele 28 existente la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Unitatea de Terapie Mobilă din Ploiești și Spitalul Municipal Câmpina au fost raportate ca fiind ocupate.
(*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta)

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1269 de decizii de izolare și 5182 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 22302 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1521 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 907 persoane, 547 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 154 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 97 sancțiuni (20 în baza Legii 61/91 în context Covid-19, 76 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților conform Legii 55/2020, una pentru fapte de natură economică).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 22750 lei.

Detalii: https://www.bucurestibusiness.ro/motive-de-ingrijorare-1380-cazuri-noi-la-nivel-national-in-capitala-201/