Spitale

Memoriu al medicilor de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti

Dupa ce presedintele Consiliului Judetean Prahova a cerut demisia de onoare a conducerii Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, ca urmare a neregulilor gasite de catre ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, la un control efectuat la finele saptamanii trecute, mai mulți medici ai spitalului au semnat un memoriu prin care susțin actuala conducere a unității medicale. Medicii susțin că își vor da ei demisia dacă actuala conducere va fi schimbată, în urma criticilor ministrului Sănătății, prezentand intr-o conferinta de presa un memoriu adresat Consiliului Județean Prahova, în care arată situația dificilă în care se găsește cel mai mare spital din județul Prahova, din cauza supraaglomerării.

Daniel Mihalache, medic chirurg la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, a precizat că există secții în cadrul spitalului care sunt supraaglomerate, din cauza faptului că la această unitate medicală ajung și mulți pacienți din județele limitrofe. In 2018, în Unitatea de Primiri Urgențe au ajuns 98.498 de pacienți, iar de-a lungul anului au fost externați peste 42.000 de pacienți, iar de internare de zi au beneficiat alți 30.000 de bolnavi.

“Avem sectii care au un grad de ocupare de peste 10%% și de aici rezulta nemulțumiri ale pacienților și ale aparținătorilor”, a afirmat managerul Marius Nicolescu.

Medicii prezenți la conferinta de presa au recunoscut că au fost făcute investiții majore în cadrul spitalului, de către Consiliul Județean Prahova, in privinta dotarii cu echipamente medicale.

Singurul medic care a anuntat ca demisioneaza din functie este seful sectiei de cartiologie, Marian Albu.