Stiri

Med Anima propune o metodă terapeutică de revigorare neuronală prin stimulare cognitivă computerizată (P)

[ad_1]

Medicina evoluează pas cu pas, zi de zi. Cercetătorii fac tot posibilul să genereze informații și să caute noi tratamente pentru bolile până mai ieri incurabile sau dificil de tratat. Astfel oamenii au șansa de a  trăi mai mult, de a se bucura de o viață lipsită de medicamente și de disconfort pe aceste planuri.

Ce este cogniția? Explicații pe înțelesul tuturor

Este un termen ce acoperă ca înțeles mai multe arii, precum gândirea, memoria, percepția, motivația și limbajul. Printre funcțiile sale principale se enumeră abilitatea de a învăța lucruri noi, deprinderi necesare vieții de zi cu zi, de a rezolva probleme, abilitatea de gândi abstract, de a trata situațiile cu raționament și de a face judecăți. Pe scurt, cogniția este elementară pentru viața normală a fiecărui om.

Pe când deficitul cognitiv este …

Deficitul cognitiv este un termen ce face referire la funcționarea deficitară a diferitelor domenii ale cunoașterii. Poate fi o condiție temporară sau una permanentă și care evoluează. Persoana în cauză poate observa singură aceste schimbări sau de cele mai multe ori persoanele din jur pot sesiza aceste diferențe comportamentale.

Sistemul de stimulare cognitivă este unul complex, care vizează reabilitarea cognitivă cu ajutorul unui soft special pentru computer. Terapeutul folosește calculatorul pe post de instrument ajutător pe toată durata procesului de reabilitare. Tulburările cognitive pot fi tratate, calitatea vieții fiind astfel îmbunătățită. Prin  rezolvarea sarcinilor din cadrul stimularii cognitive computerizate, procesele din creier sunt activate și funcțiile importante ale creierului sunt restabilite.

Succesul acestui tratament inovativ in afectiunile psihice redă utilizatorului șansa de a face față provocărilor de zi cu zi și de a da un refresh abilităților cognitive. Sistemul poate fi utilizat în toate etapele de recuperare privind deficitul cognitiv.

Beneficii ale acestei intervenții

Parcurgerea tuturor pașilor intervenției cognitive aduce dobândirea anumitor avantaje foarte utile în completarea task-urilor de zi cu zi. Prin utilizarea consecventă a metodei se asigură o îmbunătățire a problemelor ce țin de deficitul cognitiv sau o eficientizare a proceselor cognitive pentru cei care doar doresc o minte ”mai ascuțită”. Acest sistem poate fi folosit și acasă sub supraveghere online de către terapeut.

O clinică care aduce pe piața din România acest tratament modern este Med Anima. Calitatea vieții poate fi îmbunătățită cu ajutorul unei terapii ce are la bază stimularea cognitiva computerizata.

Clinica Med Anima poate fi de ajutor în rezolvarea acestor probleme cognitive indiferent de vârstă. În plus, programul de stimulare se pliază după fiecare utilizator. Modulele programului generează exerciții mai ușoare sau mai grele în funcție de rezultate anterioare. Nu trebuie să vă faceți griji în privința complexității acestora! Le veți putea rezolva și veți ajunge la final satisfăcut că ați reușit să le parcurgeți.

Cum vă afectează deficitul cognitiv în viața de zi cu zi?

Manifestările cognitive pot afecta capacitatea de concentrare și asta se vede atunci când este necesar să rezolvați unele sarcini simple, să învățați noi deprinderi și chiar să vă orientați în spațiu deschis. La locul de muncă sau acasă, acestea mici probleme vă pot da viața peste cap și vă pot pune în posturi deranjante.

Cu cât luați măsuri la timp și sunteți deschis în a le rezolva pe acestea, cu atât veți avea un stil de viață îmbunătățit, fără să întâmpinați dificultăți în viața de zi cu zi. În pagina oficială medanima.ro puteți găsi informații detaliate despre fiecare dintre serviciile oferite și ce implică acestea. Apelați la ajutor specializat pentru că aceste probleme pot fi rezolvate, iar calitatea vieții de zi cu zi poate fi îmbunătățită.

Descoperiți mai multe din pagina clinicii www.medanima.ro.

Contact:

0747 202 212

0332 505 114

office@medanima.ro



[ad_2]