Analiza si prognoza

Luni, 393 de urgente medicale in judet. In weekend- 1047, dintre care 15 accidente rutiere grave!

Pe parcursul zilei de luni, 26 august, echipajele SAJ Prahova au fost solicitate să intervină în 393 de urgențe medicale, dintre care 4 au fost accidente rutiere grave. Acestea din urmă s-au soldat, potrivit raportului de gardă, cu 5 victime, între care și un puști de 14 ani (la Poiana Câmpina), care s-a ales cu fractură 1/3 inferioară antebarț stâng și mai multe escoriații.
Ceilalți răniți în urma evenimentelor rutiere s-au ales cu fracturi, traumatisme cranio-cerebrale, traumatisme lombare, traumatieme la coloana cervicală sau abdominale, leziuni la membre etc.

Pe parcursul weekend-ului, ambulanțele prahovene au intervenit în 1047 de urgențe, dintre care nu mai puțin de 15 accidente rutiere grave, soldate cu 22 de victime.

Demn de spus, au fost și două cazuri (tradițional) de intoxicații acute voluntare medicamentoase: anume- o femeie de 44 de ani din Ploiești, respectiv un bărbat de 54 de ani din localitatea Drajna de Jos.
În acest context, ar fi de precizat că, pe parcursul weekend-ului, ambulanțele prahovene au intervenit în 1047 de urgențe, dintre care nu mai puțin de 15 accidente rutiere grave, soldate cu 22 de victime.
Ceea ce este de remarcat, 11 dintre răniți s-au ales cu traumatisme cranio-cerebrale grave, multe dintre acestea soldându-se cu pierderea stării de conștiență.
De asemenea, au fost și cazuri de intoxicații acute voluntare.
La Ungureni s-a intervenit pentru un bărbat de 67 de ani, cu arsuri cu flacără pe cca 45% din suprafața corporală, acesta fiind victima unei autoagresiuni.