Analiza si prognoza

GRAVISSIM: EXPLOZIE DE CAZURI NOI DE COVID-19: 555 in 24 de ore! 30 de cazuri noi in Prahova!!! 20.799 de pacienti vindecati pana azi!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până miercurii, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Singura veste bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

NU E BINE DELOC: De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 555 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Prahova a raportat 30 de cazuri noi!

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 644 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 33 au decedat, iar 146 au fost declarate vindecate și externate.

În privința celor trei decese, raportate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de DSP Prahova, este vorba despre: un bărbat, în vârstă de 60 de ani, internat pe 07 iulie și decedat în aceeași zi (comorbidități: diabet zaharat insulino-dependent, HTA, obezitate morbidă, dislipidemie), un bărbat, în vârstă de 68 de ani, internat pe 20 iunie și decedat pe 07 iulie (comorbidități: cardiopatie ischemică, HTA, sechele de infarct miocardic acut, neoplasm de colon operat) și o femeie, în vârstă de 83 de ani, beneficiar al căminului de bătrâni de pe raza județului unde, în luna iunie, a fost depistat un focar. Este al șaptea deces înregistrat în rândul persoanelor internate în unitatea medico-socială respectivă și confirmate cu noul coronavirus. Femeia fusese internată pe 25 iunie și a decedat pe 7 iulie (comorbidități: diabet zaharat tip II și boală cardiacă ischemică).

În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 14 pacienți (șapte sunt ventilați mecanic).

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 07 iulie, au fost efectuate verificări la 31 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 157 au fost legitimate, iar 100 de șoferi au fost opriți în trafic în vederea efectuării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și șase societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 29 de sancțiuni, în valoare de 6100 de lei.

 Detalii: Situatia actualizata a cazurilor de coronavirus