Analiza si prognoza

FIX 13.800 de romani s-au vindecat de COVID-19! Dar… sunt 152 de cazuri noi de la ultima raportare! PRAHOVA, UN CAZ NOU!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până miercurii, 3 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19669 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că dintre persoanele confirmate pozitiv, 13800 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 152 noi cazuri de îmbolnăvire.

Prahova raportează iar un caz nou!

La nivelul județului Prahova, în data de 03 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1300 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și din evidența DSP-ului, au ieșit 118 persoane și au intrat alte 38. În carantină instituționalizată se mai află 28 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova, 115 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, șase au decedat, 72 au fost declarate vindecate și externate. În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se află internați trei pacienți, confirmați cu COVID-19.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de starea de alertă. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Astfel, pe parcursul zilei de 02 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost realizate controale la 12 societăți comerciale, au fost  legitimate peste 200 de persoane și 180 de autoturisme au fost oprite în trafic în vederea efectuării verificărilor. De asemenea, au fost controlate și 1400  de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 118 sancțiuni, în valoare de peste 32500 lei.

Totodată, a fost deschis și un dosar de cercetare penală pentru o persoană ca urmare a încălcării prevederilor art.352 privind Zădărnicirea combaterii bolilor.

Detalii: FIX 13.800 de romani s-au vindecat de COVID-19!