Eveniment

DOUA NOI FOCARE IN PRAHOVA… DE DATA ASTA IN CENTRE MEDICO-SOCIALE!

DSP Prahova a anunțat că au fost identificate două focare în cadrul a două centre medico-sociale, de pe raza județului.

La unul dintre ele, au fost confirmate 7 persoane (trei beneficiari dintr-un total de 15 și patru angajați dintr-un total de 19). Măsurile dispuse în acest caz sunt: izolarea beneficiarilor în centru de îngrijire și a personalului infectat, fi la domiciliu, fie la spital, după caz, carantinarea contacților direcți, retestarea, pe parcursul săptămânii viitoare, atât a beneficiarilor, cât și a angajaților, dezinfecția unității.

La cel de-al doilea centru, 15 beneficiari dintre cei 48 internați au avut teste pozitive. Aceștia au fost izolați în unități spitalicești, a fost realizată dezinfecția spațiului, iar săptămâna viitoare vor fi retestați toți beneficiarii și angajații de aici.
Autoritățile amintesc faptul că în aceste tipuri de unități care se ocupă de îngrijirea persoanelor adulte, începând cu luna aprilie, au fost realizate testări periodice în rândul personalului și beneficiarilor, tocmai pentru a fi preîntâmpinate pe cât posibil, astfel de situații. Din păcate, însă, au mai fost astfel de cazuri critice, cum ar ficel de la Izvoarele.

Și în țară au fost, din păcate, numeroase astfel de situații.