Eveniment

Din nou… CORONAVIRUS la SERVICIUL de AMBULANTA PRAHOVA

3 asistenți medicali și un ambulanțier de la Serviciul de Ambulanță Prahova sunt cofirmați pozitiv! Alți 5 angajați, contacți ai celor îmbolnăviți, sunt în izolare.

De precizat ar fi că angajații infectați sunt din ture diferite.

De la începutul pandemiei, nu mai puțin de 28 de angajați ai SAJ Prahova au contactat coronavirusul, din păcate o asistentă pierzând lupta pentru viață.

Cei de la SAJ transmit rugămintea ca atunci când se fac solicitări la 112, pentru diverse probleme medicale, să se facă precizarea dacă pacientul în cauză este sau nu confirmat pozitiv! Sunt, din păcate, situații în care se fac solicitări la 112 pentru urgențe medicale variate, tocmai din partea unor persoane care sunt izolate acasă fiindcă au fost confirmate pozitiv, dar acestea nu specifică la apel situația expresă… Și, din păcate, aceste… „scăpări” pot avea efecte grave!

Situația este tot mai grea. Personalul este… insuficient iar lupta în linia I în pandemie, este cumplită. Mai cu seamă că județul Prahova are, și așa, o aglomerare de cazuri medicale, situându-se ca volum de muncă, de intervenții ale echipajelor de urgență, pe locul 2 după zona București-Ilfov.