Eveniment

De ce suferea de fapt elevul de la Sfanta Vineri, mort in urma cu o saptamana?! Tragica intamplare- o lectie pentru noi toti!

Băiatul de 10 ani din Ploiești care a leșinat la școală și a murit, ulterior, la spital suferea de insuficiență respiratorie. Asta indică necropsia făcută victimei.

Potrivit medicilor, copilul suferea de tulburări de circulație cardiacă, probleme cu vascularizarea și oxigenarea inimii- ceea ce induce semnale ale insuficienței respiratorii. Concluziile au fost trase ca urmare a analizelor macroscopice.

Reamintim, însă, că Școala unde învăța nu știa nimic despre vreo eventuală afecțiune a băiatului. Și asta nu din nepăsare sau indolență cum au acuzat unii „în secunda” după tragedie, ci pentru că nu era depus niciun act medicat care să indice vreun diagnostic sau vreo recomandare expresă.

Dincolo însă, de orice interpretări sau comentarii, nenorocirea asta ar trebui să ne impulsioneze să fim (NOI TOȚI) mult mult mai atenți la copiii noștri, la toți cei dragi, și să nu fim catalogați de „bârfitorii de profesie” drept exagerați atunci când insistăm cu grijă asupra alor noștri. Precauția, de multe ori chiar și intuiția și strădaniile de a proteja fac bine. Pot salva vieți. Și totul vine din dragoste, din respect, din dorința de a fi bine împreună. Nu din obligație.