Cabinete

Cum va ajuta Platinum Dent pacientii in situatia cauzata de COVID-19

De luni, 23 martie 2020, toate cabinetele stomatologice din Romania vor fi inchise ca urmare a unei Oradonante Militare.

Una dintre cele mai cunoscute clinici din Prahova, Platinum Dent, a transmis catre pacienti si colaboratori o scrisoare prin care isi arata responsabilitatea in acesta situatie, dar si mesajul ca ii poate ajuta pe acestia cu sfaturi online, telefonic sau prin whatsapp.

“De mai bine de 8 ani, Platinum Dent traieste printr-o valoare de baza stabilita de fondatorul nostru dr. Petrut Tomescu pentru a avea grija de pacientii nostri, angajati si colaboratori.

Odata cu noile modificari prezentate in data de 21 martie prin Ordonanta militara nr.2/2020, dar si cu comunicarile facute de Colegiului Medicilor Stomatologi din Romania legat de normele de aplicare a ordonantei, inimile și gândurile noastre se adresează oamenilor care au fost afectați de acest eveniment fără precedent și apreciem lucrătorii din domeniul sănătății, comunitățile locale și guvernele din întreaga lume care lucrează pentru a limita infectarea cu acest coronavirus.

În același context, fac un apel sincer la pacienții noștri pe care îi rog să dea dovadă de înțelepciune și responsabilitate și să înțeleagă că amânarea tratamentelor stomatologice se traduce într-o protecție reală a sănătății lor acum și în perioada următoare care se anunță extrem de dificilă.

Vă rugăm să știți că monitorizăm cu atenție situația COVID-19 în permanență și ne supunem recomandarilor legale, prin urmare, desi STAM ACASA, va putem ajuta cu sfaturi medicale, telefonic, prin facebook sau whatsapp la numarul de telefon 0751.515.515 sau email: contact@platinumdent.ro.

Ne dorim ca aceasta criza sa treaca cat mai repede si sa ne regasim sanatosi si increzatori.

Sanatate multa va dorim!”, se arata in scrisoarea transmisa de Platinum Dent.

Urgentele stomatologice vor fi asigurate de către cabinetele de medicină dentară de urgență din cadrul UPU din structura spitalelor regionale și județene de urgență, care funcționează conform Ordinului ministrului sănătății publice nr. 1706/2007 privind conducerea și organizarea unităților și compartimentelor de primire a urgențelor, cu modificările și completările ulterioare. În contextul în care personalul medical nu are la dispoziție echipamentele specifice pentru realizarea procedurilor stomatologice generatoare de aerosoli, conform recomandărilor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, nu se poate desfășura activitatea de asistență stomatologică de urgență.