Analiza si prognoza

Creste la aproape 15.000 numarul romanilor vindecati de COVID-19! GCS anunta 145 de cazuri noi, dintre care 2 in Prahova!

Grupul de Comunicare Strategică informează că până marți, 9 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.749 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea cea bună este că dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.910 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate numai 145 noi cazuri de îmbolnăvire.

La nivelul județului Prahova, în data de 09 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 888 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub această măsură și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 102 persoane și au intrat alte 105. În carantină instituționalizată se află 32 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, dintre cele 123 de persoane confirmate cu noul coronavirus, șase au decedat, 77 au fost declarate vindecate și externate. La secțiile de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și Spitalului Județean de Urgență Ploiești se află trei persoane confirmate cu COVID-19. Toate sunt în stare gravă, fiind ventilate mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 08 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate patru societăți comerciale, legitimate 78 de persoane și oprite în trafic 65 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări și la 950 de persoane dintre cele care se aflau  în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 46 de sancțiuni, în valoare de peste 21.550 lei.

Detalii: Cati pacienti s-au vindecat si cate cazuri noi au fost raportate