Spitale

Bani de la CJ Prahova pentru Laboratorul de Radioterapie al Spitalului municipal Ploiesti

Laboratorul de Radioterapie al Spitalului municipal Ploiesti va fi construit cu fonduri alocate de CJ Prahova catre Primaria Ploiești. Este o veste foarte importantă pentru prahovenii diagnosticati cu afecțiuni oncologice, care vor avea, în sfârșit, posibilitatea de a se trata prin radioterapie cu energii înalte aproape de casă, în județul nostru.

Trebuie să cunoașteți faptul că realizarea construcției Centrului de Radioterapie este condiția obligatorie pentru a nu pierde definitiv sprijinul Ministerului Sănătății, în vederea dotării Spitalului municipal Ploiești cu aparatură performantă, de ultimă generație pentru tratarea pacienților oncologici, deja greu încercați.

Pentru a nu pierde definitiv aceasta oportunitate, Consiliul Județean Prahova se va asocia cu municipalitatea ploieșteană, în scopul realizării acestui obiectiv și va acorda un sprijin financiar de 4 milioane de lei pentru construcția Laboratorului de Radioterapie cu energii înalte la Spitalul municipal Ploiești.

“Așa cum am declarat în ședința de Consiliu Județean de astăzi, în cazul în care va fi necesar, voi susține inclusiv suplimentarea fondurilor alocate pentru ca acest proiect să se finalizeze, spre mai binele prahovenilor și, chiar, al cetățenilor din județele învecinate, unde nu există acest tip de servicii medicale. Le mulțumesc, pe această cale, tuturor consilierilor care au votat, demonstrând că sănătatea prahovenilor are prioritate și ne unește indiferent de culoare politică!”, a scris presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, pe pagina sa de socializare.