Analiza si prognoza

Autoritatile anunta 303 cazuri noi cu coronavirus. Peste 3100 de pacienti s-au vindecat! PRAHOVA-66 de cazuri!

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, până luni, 27 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.339 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună etse că, dintre persoanele confirmate pozitiv, până acum, 3.141 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 303 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Prahova a ajuns la 66 de cazuri, potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

La nivelul județului Prahova, în data de 26 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 290 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 19 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 38 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, în județul nostru, 254 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre persoanele, din Prahova, diagnosticate cu noul coronavirus, 28 au fost declarate vindecate și au fost externate, iar doi pacienți au decedat.

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au continuat să acționeze integrat, în echipaje mixte, împreună cu jandarmi, militari și polițiști locali pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgență. Efectivele au fost angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice în zona locurilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină și pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse.

Astfel, pe parcursul zilei de 25 aprilie, au fost verificați 23 de agenți economici, au fost legitimate peste 1100 de persoane, iar peste 700 de autoturisme au fost oprite în trafic de către oamenii legii.

În urma acestor acțiuni, au fost deschise cinci dosare de cercetare penală pentru șase persoane. Unul dintre ele a fost pentru o persoană  care a încălcat măsurile privind carantina (art.352 CP privind zădărnicirea combaterii bolilor), iar patru dosare, în care sunt cercetate cinci persoane, au fost pentru fals sub semnătură privată și uz de fals. Cei anchetați au prezentat polițiștilor adeverințe de angajat care, în urma interogării aplicației REGES, s-au dovedit a conține date nereale.

 Lucrătorii MAI au aplicat, totodată, și 297 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 385.000 lei. Dintre acestea, 48 au fost pentru contravenții în context, iar 249 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Detalii: Peste 3100 de pacienti s-au vindecat!