Analiza si prognoza

Aproape 11.900 de persoane s-au vindecat de COVID-19 pana azi! De la ultima raportare sunt numai 146 de cazuri noi, dintre care 4 in PRAHOVA!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până marți, 26 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.429 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.874 au fost deja declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 146 de noi cazuri de îmbolnăvire.

PRAHOVA A AJUNS LA 100 DE CAZURI!

La nivelul județului Prahova, în data de 26 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1503 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 24 persoane și au intrat alte 115. În carantină instituționalizată se află 70 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova, 100 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus . Dintre acestea, șase au decedat, 67 au fost declarate vindecate și externate. În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se află un singur pacient cu COVID-19, internat la Spitalul Municipal Câmpina.  Acesta este ventilat mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Astfel, pe parcursul zilei de 25 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost legitimate peste 500 de persoane și oprite în trafic aproape 550 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări și la peste 1000 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 147 de sancțiuni, în valoare de 43.000 lei. Șapte dintre ele au fost date în baza Legii 61, iar 140 pentru fapte ilicite săvârșite în context.

Totodată, oamenii legii au deschise trei dosare de cercetare penală, în baza art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor, pentru șapte persoane care nu au respectat măsura carantinei și a izolării la domiciliu.

Detalii: Aproape 11.900 de persoane s-au vindecat de COVID-19 pana azi!