Eveniment

APAR FOCARE NOI DE COVID-19 IN PRAHOVA- la un camin de batrani si la un club sportiv. Sunt zeci de bolnavi!

„Conform Direcției de Sănătate Publică Prahova, în urma testărilor periodice care sunt realizate în unitățile medico-sociale din județ, a fost descoperit un nou focar la centrul de îngrijire a persoanelor adulte din comuna Scorțeni, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova. Au fost confirmați cu noul coronavirus 18 angajați (dintr-un total de 124 de persoane) și 26 de beneficiari (dintr-un efectiv de 105). Ca urmare a acestui lucru, a fost realizată dezinfecția unității, personalul infectat a fost izolat, iar beneficiarii au fost evaluați. Doi sunt internați, iar ceilalți sunt izolați în unitatea medico-socială, fiind separați de restul persoanelor care au nevoie de îngrijire permanentă. Cei confirmați vor fi evaluați zilnic de un medic”, au anunțat vineri reprezentanții Instituției Prefectului Județului Prahova.

Autoritățile au precizat că în ultimul interval, au mai fost confirmați cu noul coronavirus și 9 minori. Este vorba de sportivi cu vârste între 15 și 18 ani, membri ai echipei de fotbal (de juniori) ai ACS Petrolul Ploiești.

***„Toți acești minori sunt liceeni. A fost demarată ancheta epidemiologică, urmând a fi identificați și izolați contacții direcți, iar consiliile de administrație  ale școlilor unde învață cei nouă sportivi se vor întruni pentru a propune scenariul în care se vor desfășura cursurile în perioada următoare. Hotărârile vor fi supuse avizării Inspectoratului Școlar Județean Prahova și Direcției de Sănătate Publică Prahova, iar, în ultimă fază, dezbătute și aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență”, au precizat autoritățile.

TRIST. FOARTE TRIST…