Analiza si prognoza

ALERTA MAXIMA: 614 cazuri noi de COVID-19! 35 de cazuri noi in PRAHOVA!

Grupul de Comunicare Strategică informează că până astăzi, 9 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Din păcate, însă, trendul ascendent ia profil tot mai alarmant. Și principalul motiv este NERESPECTAREA PRINCIPALELLOR REGULI! De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 614 noi cazuri de îmbolnăvire!!!

 Prahova iese din nou în evidență cu… 35 de cazuri noi!!!

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 679 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 33 au decedat, iar 151 au fost declarate vindecate și externate.

În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 14 pacienți (nouă sunt ventilați mecanic).

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 08 iulie, au fost efectuate verificări la 85 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 354 au fost legitimate, iar 272 de șoferi au fost opriți în trafic în vederea efectuării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și 48 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 90 de sancțiuni, în valoare de 34840 de lei.

Privitor la situația gravă din județ, Prefectul Cristian ionescu a transmis următorul mesaj:

Ne confruntăm cu o creștere susținută a numărului de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 pe teritoriul județului nostru, o situație pe care nu am întâlnit-o pe durata stării de urgență, atunci când regulile erau respectate cu mai multă strictețe.

Înțelegem dorința fiecăruia de a avea viața de dinainte, însă nu trebuie să omitem că încă ne confruntăm cu acest virus pe care îl putem ține în frâu, respectând niște reguli minime de protecție sanitară și la îndemâna oricui: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor și a suprafețelor comune cu care intrați în contact.

Este perioada vacanțelor, a concediilor, dar nu și pentru noul coronavirus. Avem de-a face zilnic cu zeci de noi îmbolnăviri, aproape săptămânal este identificat câte un nou focar, ne confruntăm cu multe cazuri grave în secțiile de Terapie Intensivă și cu o creștere a numărului de decese, cu personal medical epuizat, dar, totodată și cu o avalanșă de dezinformări.

Conștientizați pericolul acestei boli, fiți responsabili și limitați, prin respectarea măsurilor amintite mai sus, răspândirea virusului! Nu ezitați să-i îndemnați să se conformeze regulilor de protecție și pe cei pe care-i vedeți că se abat de la ele sau, în cazul în care refuză să o facă, să semnalați acest lucru autorităților!  

Oricât de apăsătoare este situația cu care ne confruntăm de atâtea luni, trebuie să fim responsabili, să acționăm unitar, astfel încât să fim noi cei care o ținem sub control și nu invers. Este o luptă pentru sănătate și pentru viață!“.

Detalii: AICI