Analiza si prognoza

9.890 de pacienti cu COVID-19 s-au vindecat! Doar 167 de cazuri noi in ultimele 24 de ore! NICIUN CAZ NOU ÎN PRAHOVA!

Grupul de comunicare Strategică informează că, până duminică, 17 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.871 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.890 au fost declarate vindecate și externate.

IMPORTANT: De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 167 de noi cazuri de îmbolnăvire.

PRAHOVA, NICIUN CAZ NOU!

La nivelul județului Prahova, în data de 17 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 117 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 11 persoane și au intrat alte zece. În carantină instituționalizată se află 260 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, au fost confirmați cu noul coronavirus 79 de prahoveni. Dintre aceștia, cinci au decedat, 64 au fost declarați vindecați și externați, iar zece se află internați. Doi dintre ei sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești (un pacient) și cea a Spitalului Municipal Câmpina (un pacient), unde sunt ventilați mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Vă reamintim că odată cu data de 15 mai 2020, România se află în stare de alertă, instituită de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin Hotărârea nr.24/14.05.2020. Durata acestei stări este de 30 de zile, perioadă prevăzută cu o serie de restricții și obligații, toate menite să limiteze răspândirea epidemiei de coronavirus.

În această perioadă, Declarația pe propria răspundere este necesară pentru justificarea deplasării între localități. Poate fi scrisă și de mână cu respectarea elementelor din formularul tip dat publicității. În cazul în care o nouă deplasare respectă același traseu menționat în declarația pe propria răspundere, atunci aceasta poate fi refolosită și în alte zile, tăind cu o linie data precizată inițial și completând noua dată aferentă zilei în care are loc deplasarea.

Detalii: 9.890 de pacienti cu COVID-19 s-au vindecat!