Analiza si prognoza

3400 de cazuri noi la nivel national! Prahova are 132!

GCS informează că, până astăzi, 20 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 186.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

134.395 de pacienți au fost declarați vindecați, potrivitanunțului oficial.

De remarcat că sunt două județe în care cifra depășește 200 în 24 de ore. Pe de altă parte, județul SATU MARE (județ de graniță!), a raportat numai… 3 cazuri noi!

Oricum, însă, situația la general rămâne gravă! În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Prahova a raportat 132 de cazuri noi, rata de infectare anunțată fiind de 1,79.

Potrivit datelor raportate de DSP Prahova, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate două decese asociate Covid.

 Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 275 persoane au decedat.

Dintre cele 398 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 363 sunt ocupate.

La ATI, toate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate (*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta). În  cursul zilei de astăzi, unitatea mobilă de Terapie Intensivă din incinta Spitalului Județean de Urgență Ploiești urmează să fie operaționalizată, conform discuțiilor purtate de conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești (care și-a luat angajamentul ferm în acest sens), cea a DSP Prahova, a Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova și reprezentanții Instituției Prefectului Prahova.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 30944 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1971 decizii de izolare și 10883 decizii de carantină.

Detalii: https://www.bucurestibusiness.ro/3400-de-cazuri-noi-la-nivel-national-capitala-are-545-si-o-rata-de-infectare-de-323/