Analiza si prognoza

310 cazuri noi confirmate cu coronavirus! 852 de pacienti declarati vindecati si externati. PRAHOVA, NICIUN CAZ NOU CONFIRMAT!

Grupul de Comunicare Strategia transmis că, până duminică, 12 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.300 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Vestea bună este că dintre persoanele confirmate pozitiv, 852 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 310 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Județul Prahova, niciun caz nou confirmat!

La nivelul județului Prahova, în data de 12 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1532 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 23 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 269 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 647 de persoane în 14 unități de cazare de pe teritoriul Prahovei.
De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre persoanele din județul nostru diagnosticate cu noul coronavirus, zece au fost declarate vindecate și au fost externate.

Controalele derulate de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) se derulează și pe durata week-end-ului, aceste misiuni având ca scop combaterea răspândirii COVID-19, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 11 aprilie, au fost controlate 640 locații din Prahova unde, până la data menționată, erau înregistrate circa 1700 de persoane aflate în auto-izolare. Au fost verificați și 39 de agenți economici. Ca în fiecare zi, au fost realizate acțiuni în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor militare în vigoare.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 335 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 670.000 lei. Toate au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militare.

De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au aplicat aproape 8000 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de circa 10,5 milioane lei.

Detalii:310 cazuri noi confirmate cu coronavirus!