Analiza si prognoza

Pana azi, 7.051 de pacienti cu COVID-19 s-au vindecat! Prahova are „active” 19 cazuri din totalul imbolnavirilor din judet de la debutul epidemiei!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până duminică, 10 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.362 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.051 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 231 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La nivelul județului Prahova, în data de 10 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 93 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 31 de persoane și au intrat alte 55. În carantină instituționalizată se află 308 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, au fost confirmați cu noul coronavirus 76 de prahoveni. Dintre aceștia, 4 au decedat, 53 au fost declarați vindecați și externați, iar 19 se află internați.

Potrivit datelor oficiale, trei dintre pacienți sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde sunt ventilați mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.
În cursul zilei de 09 mai, au fost realizate controale la 17 de agenți economici din Prahova (11 societăți comerciale, șase PFA), au fost legitimate peste 1000 de persoane și oprite în trafic aproape 700 de autoturisme.
În urma acestor acțiuni, au fost deschise două dosare de cercetare penală pentru două persoane. Acestea sunt anchetate pentru fals în declarații sub semnătură privată și uz de fals. Persoanele în cauză ar fi prezentat polițiștilor adeverințe de angajat care s-au dovedit a conține informații nereale.
De asemenea, au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 18.000 lei. Dintre acestea, șapte au fost pentru fapte de natură economică, 68 au fost pentru contravenții în context, iar 29 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Detalii: Pana azi, 7.051 de pacienti cu COVID-19 s-au vindecat!

***Institutul Național de Sănătate Publică a postat în transparență decizională propunerea privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență.
Documentul poate fi consultat pe pagina de web a INSP, 
www.insp.gov.ro, secțiunea Comunicate.
Toate observațiile și propunerile celor interesați pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro
https://insp.gov.ro/…/Recomandari%20masuri%20speficice%20du…