Eveniment

1,5 milioane lei pentru noua sectie a Spitalului Valenii de Munte

Vineri, 17 februarie, în prezența Ministrului Sănătății, Florian Dorel Bodog, a avut loc inaugurarea compartimentului de Balneofizioterapie și Recuperare Medicală din cadrul Spitalului Orășenesc Vălenii de Munte.

Noul sediu al compartimentului de Balneofizioterapie a fost ridicat cu fonduri de la consiliul local în valoare de 1.100.000 de lei și dotat cu aparatură medicală și mobilier în valoare de 400.000 de lei, cu aceeași sursă de finanțare.

Compartimentul de fizioterapie dispune de 17 paturi și un pat spitalizare zi și îndeplinește toate normele sanitare privind condițiile de cazare, igienă și de prevenire a infecțiilor nosocomidale conform normelor aprobate de Ministerul Sănătății. În laboratorul BTF se pot efectua un număr de 11 proceduri (terapie cu curenți, bioptron, laser, ultrasonoterapie, unde scurte, magnetoterapie, împachetări cu parafină, masaj, chinetoterapie și, mai nou, subacval și baie galvanică).

Ministrul Sănătății, Florian Dorel Bodog, a felicitat atât conducerea spitalului cât și Consiliul Local pentru noua realizare, menționând faptul că Spitalul din Vălenii de Munte poate fi dat ca exemplu pentru întreaga ţară pentru ceea ce se poate realiza întru-un sistem sanitar sănătos. Totodată, a luat în calcul și propunerea conducerii spitalului de a aloca fonduri pentru modernizarea secției de pediatrie și a laboratorului de analize medicale.

La eveniment au mai președintelui Consiliului Județean Prahova – Bogdan Toader, prefectul județului Prahova – Mădălina Lupea, primarul orașului Vălenii de Munte – Florin Constantin, reprezentanți ai autorităților locale și județene, ai Drecției de Sănătate Publică Prahova și ai Parlamentului României.