Analiza si prognoza

1.378 de cazuri noi, in ultimele 24 de ore! PRAHOVA, „mot” in frunte, cu 110 cazuri noi!

E DIN CE ÎN CE MAI RĂU! Nu putem să nu recunoaștem: Până vineri, 7 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 59.273 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

IMPORTANT: 29.289 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.897 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

CIFRE CARE DAU FIORI: În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.378 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Din păcate PRAHOVA a rapoortat 11 (!!!!!) cazuri noi!

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2483 de persoane. Dintre acestea, 276 au fost declarate vindecate și externate, iar 99 au decedat, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese raportate au fost în cazul a două persoane de sex masculin, cu vârstele de 68 și 75 de ani, și una de sex feminin, cu vârsta de 74 de ani.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 25 de pacienți, dintre care 14 sunt ventilați.
💠De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 168 decizii de izolare și 1410 decizii de carantină.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 922 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 219 persoane, 154 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 51 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 127 de sancțiuni (60 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 47 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii 55/2020 și 20 pentru fapte de natură economică în context COVID-19).
Valoarea totală a amenzilor a fost de 25500 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Detalii: AICI